Sla een willekeurig woontijdschrift open en je komt een van de interieurstijlen: industrieel, landelijk of modern zeker tegen. Dit zijn namelijk de 3 meest voorkomende interieurstijlen op dit moment. Maar wat is nou typerend voor deze interieurstijlen? En welke kasten van 100% Kast passen daar nu het beste bij? Hieronder hebben wij deze 3 interieurstijlen voor jou op een rij gezet!

Hoe ziet de interieurstijl industrieel eruit?

De meest voorkomende interieurstijl op dit moment is industreel. Deze stijl staat voor stoer en robuust. Typerend is het kleurgebruik. Er wordt veel gewerkt met zwart, wit en grijstinten in het interieur. Maar ook het gebruik van materialen zoals staal en beton, is kenmerkend voor deze stijl. De combinatie van deze kleuren en materialen geeft het interieur die stoere en robuuste uitstraling die zo typerend is voor industrieel.

Een tv-meubel dat perfect past bij industrieel is onze Lars. In zijn ontwerp hebben wij blauwstaal verwerkt in de poten en de kubus. Door blauwstaal te gebruiken in combinatie met de kleur wit krijgt Lars een robuust en stoer uiterlijk. Dit sluit goed aan bij de sfeer van de interieurstijl industrieel.

Stoer en stijlvol tv-meubel

Tv-meubel Lars

Heb jij een idee wat kenmerkend is voor de interieurstijl landelijk?

De interieurstijl landelijk staat voor rust, maar krijgt zijn eigen karakter door gebruik te maken van grove materialen. Qua kleur zie je veel zandtinten terugkomen in de interieurs. Deze tinten zorgen voor een neutrale basis. Door onbewerkt hout terug te laten komen in meubels en woonaccessoiers krijgt de interieurstijl landelijk zijn eigen karakter.

Ons dressoir Michiel past heel goed in de interieurstijl landelijk. De eikenhoutenfineer kubussen geven hem een eigen karakter. De kleur wit zorgt ervoor dat hij rust uitstraalt. Rust en een eigen karakter, daar staat de interieurstijl landelijk voor en onze Michiel bezit beide eigenschappen tot in de puntjes.

Dressoir Michiel - vrijstaand dressoir of boekenkast.

Dressoir Michiel

Welke elementen maken de interieurstijl modern?

Strak en minimalistisch. Dat is kenmerkend voor de interieurstijl modern. In deze stijl zie je strakke vormen en lijnen terugkomen in het gehele interieur. Zo is de basisvorm van alle meubels rechthoekig of vierkant. Daarnaast zie je nauwelijks woonaccessoires terug in het interieur. Ook het gebruik van de kleuren zwart en/of wit hoort bij de interieurstijl modern.

In het ontwerp van dressoir Anouk komen de kenmerken van de interieurstijl modern, strak en minimalistisch, goed naar voren. Haar eenvoudige rechthoekige vorm en de kleur wit geven Anouk haar strakke uitstraling. En dankzij haar verchroomde onderstel oogt Anouk modern. Kortom, dressoir Anouk past perfect bij de interieurstijl modern.

Dressoir Anouk - strak en modern dressoir

Dressoir Anouk