Op maat kasten zijn er in allerlei soorten en maten. Van tv-meubel tot kledingkast en van dressoir tot boekenkast. Daarom vonden wij van 100% Kast het hoog tijd om jou te helpen bij het ontwerpen van jouw kast op maat. Deze week lichten we de categorie boekenkasten uit! Ken jij al onze collectie boekenkasten? Neem een kijkje in onze webshop! Je kunt ook deze collectie zelf aanpassen zodat jouw boekenkast geheel naar wens zal zijn. Ons concept is eenvoudig. We werken met kubussen, opbergelementen, fronten, onderstellen en grepen. Zo kun jij eenvoudige onze kasten aanpassen naar jouw smaak. Neem nu boekenkast Emma. Zij heeft een strak design en is functioneel. We gebruiken haar als basis en toveren haar om in 4 verschillende boekenkasten op maat!

Een boekenkast moet één verhaal zijn, waarbij alles opgaat in het geheel. Daar zorgt onze boekenkast Emma voor.

 

Op maat kasten; Inspiratie boekenkast Emma

Een vast model zoals Emma uit onze collectie kun je eenvoudig omtoveren in een boekenkast met al jouw wensen. Zo hebben wij haar verchroomde grepen gegeven. Dit geeft al een totaal ander gezicht.

Op maat kasten: inspiratie voor boekenkast Emma. Met een kleine aanpassing kun je een kast een geheel andere look geven. We hebben onze Emma verchroomde grepen gegeven dit geeft een totaal andere uitstraling aan de boekenkast.

Wil je toch symmetrie in het ontwerp van Emma? Ook dat kunnen we snel voor je realiseren. Hiervoor hebben 2 mooie voorbeelden. Het eerste idee laat duidelijk een symmetrie zien in het ontwerp. We hebben gekozen voor de indeling van 2 eikenhouten fineer kubussen, 2 kubussen met fronten en tot slot weer 2 eikenhouten fineer kubussen. Deze indeling zorgt voor balans en evenwicht.

Wij geven je graag inspiratie voor jouw op maat kasten. Zo ook voor de boekenkast. Boekenkast Emma bestaat standaard uit 3 eikenhouten fineer kubussen en 3 kubussen met fronten. Dankzij ons concept van de "losse" elementen kun jij eenvoudig de indeling van alle op maat kasten. Zo ook die van Emma. Zie hier een mooi voorbeeld van boekenkast Emma op maat. Ze heeft nu 4 eikenhouten fineer kubussen en 2 kubussen met fronten. Ideaal om al je boeken netjes in neer te zetten en al je ordners op te bergen.

In het tweede idee komt de symmetrie duidelijk naar voren. We hebben bij dit ontwerp ervoor gekozen om 3 eikenhouten fineer kubussen boven op 3 kubussen met fronten te plaatsen. Ook dit ontwerp straalt symmetrie uit en biedt meer opbergmogelijkheden.

Ter inspiratie voor jouw op maat kasten hebben we boekenkast Emma op maat gemaakt. We hebben ervoor gekozen om haar geheel symmetrisch te maken. In deze variant heeft Emma nu 3 eikenhouten fineer kubussen en 3 kubussen met fronten. Hierdoor straalt ze rust uit en kun je jouw favoriete boeken netjes neerzetten. Zo zie je dat je op maat kasten eenvoudig zelf kunt samenstellen.

Ga je toch liever voor een praktische boekenkast Emma op maat? Ook dat is voor ons geen enkel probleem. De ideale opberg boekenkast bestaat uit zowel open elementen als gesloten elementen en bevat laden. Op die manier kun je al je boeken, ordners en papieren netjes opbergen.

Je kunt op maat kasten op allerlei manieren indelen, dankzij ons concept van de losse elementen. Dit geldt ook voor onze boekenkast Emma. De basis van Emma zijn 3 eikenhouten fineer kubussen en 3 kubussen met fronten. Vanuit deze basis kun je spelen met de indeling van de kast. We hebben 1 kubus met front omgewisseld met een ladenblok. Zo kun je naast al je boeken en ordners ook je papieren netjes opbergen in onze boekenkast Emma op maat!

100% Kast zorgt ervoor dat jij op een eenvoudige manier jouw perfecte boekenkast kunt maken. Wil je zelf aan de slag? Kijk dan op Zelf kast maken