Klein wonen hoeft zeker niet te betekenen dat je huis ook klein oogt, maar hoe zorg je daar nu eigenlijk voor? Je kunt op verschillende manieren een huis ruimtelijker laten lijken. Wij geven je 4 praktische tips, zodat jij hier gelijk mee aan de slag kunt gaan!

Tip 1: Ga voor zwevend!

Waarom zou je voor zwevende meubels in een klein huis moeten kiezen? Het antwoord is simpel. Hoe meer je van de vloer ziet, hoe ruimtelijker je huis lijkt. Dus woon je klein en ben je op zoek naar een nieuw tv-meubel, kies dan bijvoorbeeld voor zwevend tv-meubel Thijs uit onze collectie.

Zwevend TV-Meubel

 Zwevend tv-meubel Thijs

Wil je iets anders dan een zwevend tv-meubel? Kies dan eens voor een zwevend dressoir! Een dressoir met poten kan in een klein huis juist groot en zwaar ogen. Nog niet overtuigt? Ontwerp dan samen met ons jouw perfecte zwevende dressoir op maat.

Tip 2: Multifunctioneel

Als je klein woont, zorg er dan voor dat je meubels multifunctioneel zijn. Maak bijvoorbeeld van je tv-meubel extra zitgelegenheid. Dit kun je eenvoudig doen door kussens op je tv-meubel te leggen.

In een dressoir kun je spullen opbergen en in een boekenkast zet je boeken neer. Woon je klein, kies dan voor een kast met 2 functies. Op die manier kun je zowel je spullen opbergen als je boeken neerzetten. Dressoir Michiel of boekenkast Emma uit onze collectie zijn twee perfecte meubels om multifunctioneel in te zetten.

Boekenkast Emma

 Boekenkast Emma

Tip 3: 1 kleur voor muur en meubels

Kleur in je huis kan zo’n groot verschil maken. Het zorgt ervoor dat je huis groter of juist kleiner oogt. Als je voor lichte kleuren kiest zoals wit, beige, lichtgrijs of zacht vergrijsde pasteltinten, dan lijkt je huis groter. Ga je voor donkere kleuren zoals donkergrijs, indigo of donkere aardetinten, dan zal je huis veel kleiner lijken. Dus woon je klein, ga dan altijd voor lichte kleuren!

beeld

Niet alleen de kleuren op de muur hebben effect, maar ook de kleuren van je meubels. Stem daarom de kleur van je dressoir, tv-meubel of boekenkast af op de kleur van de muur. Heb je een witte muur, kies dan ook voor een wit dressoir. Vind je een lichtgrijs dressoir mooi, ga dan ook voor een lichtgrijze muur. Zo creëer je rust en zal je interieur ook ruimtelijker ogen.

Tip 4: Meubels met hoge poten

Zwevende meubels zorgen voor een ruimtelijker gevoel in huis. Dit gevoel creëer je ook door meubels met hoge poten. Kies daarom in een klein huis voor een bank en een dressoir met hoge poten.

Dressoir Annouk

 Dressoir Anouk

Een mooi voorbeeld hiervan is dressoir Anouk uit onze collectie. Door haar hoge poten zie je meer van de vloer. Als je het dressoir in dezelfde kleur bestelt als de kleur van je muur, creëer je nog meer rust en ruimte in je interieur.